Грузія/Вірменія Молдова/Румунія Новини Міжмор'я Польща Про Україну

Очільник МЗС Польщі з візитом у Молдові

Головною темою розмов міністра Яцека Чапутовича в Кишиневі є Східне партнерство

Молдова – це друга після Грузії країна, що прагне вступити в ряди Європейського Союзу, яку цими днями відвідує польський міністр закордонних справ. Нагодою є 10-річчя створення Східного партнерства – ініціативи, спрямованої на зближення шести східних країн до ЄС, передає “Польське радіо”.

Польща підтримує включення всіх країн Східного партнерства до заходів, пов’язаних з їхньою інтеграцією з Європейським Союзою. Проте, очільник польського МЗС Яцек Чапутович у грузинському Батумі напередодні визнав, що група шести держав має різні прагнення: «Шість країн Східного партнерства поділяються на дві групи. Ці, які досягли вже більше – Грузія, Україна, Молдова, і країни з дещо іншими амбіціями – Білорусь, Вірменія та Азербайджан». Молдова, Грузія та Україна підписали угоди про асоціацію з Європейським Союзом, вони користуються безвізовим режимом.

Під час нинішніх розмов з представниками влади в Кишиневі польський міністр обговорює також останні бурхливі події в цій країні. У червні в Молдові деякий час  було двовладдя, після сформування нової керівної коаліції проросійських соціалістів і проєвропейської формації «АКУМ» остаточно дійшло до відставки уряду, який був під контролем олігарха Влада Плахотнюка.

Related Posts