Молдова/Румунія Новини Міжмор'я

Перестановки в уряді Румунії: прем’єрка звільнила глав МВС і МЗС

Прем’єр-міністр Румунії Віоріка Денчіле вирішила звільнити Теодора Мелешкану з посади глави МЗС та Кармен Дан з посади глави МВС.

Про це повідомляє “Європейська правда”.

“Я запропонувала замінити міністра Кармен Дан на Ніколає Мога і Теодора Мелешкану на Рамону Манеску. “, – сказала Віоріка Данчила

За її словами, керівництво Соціал-демократичної партії взяло до відома пропозицію ALDE ( “Альянс лібералів і демократів” – група у Європарламенті, нині має назву “Оновити Європу”) замінити Теодора Мелешкану на посаді міністра закордонних справ.

За даними ЗМІ, зміна міністра пов’язана з провальним результатом ALDE на виборах до Європарламенту у Румунії – партія не подолала 5% бар’єр.

Глава МВС Кармен Дан не користувалася популярністю у зв’язку із застосуванням поліцією сльозогінного газу щодо антиурядової демонстрації, яка пройшла 10 серпня 2018 року.

Крім того, Денчіле повідомила про призначення двох заступників прем’єра – віцепрем’єра зі стратегічного партерства (цю посаду має обійняти Міхай Фіфор) та віцепрем’єра з економічних питань (посада поки залишиться вакантною до серпня).

Related Posts