Балтія Позиція Про Україну Співробітництво

Естонія накладатиме великі штрафи за експлуатацію українців

Міністерство внутрішніх справ Естонії, розробило пакет законодавчих ініціатив та поправок для боротьби зі зловживаннями з боку підприємств, які експлуатують іноземних робітників, зокрема українців. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на ERR.

Згідно з діючим законодавством, на сьогодні естонський роботодавець зобов’язаний платити іноземному працівникові зарплату не менше середньої по країні — тобто як мінімум 1310 євро в місяць. Проте, за даними Міністерства внутрішніх справ, дотримуються цього не всі підприємці. Трапляються й інші порушення, зокрема, пов’язані з реєстрацією працівників.

Законодавчі поправки, які вже спрямовані на міжвідомче узгодження, передбачають, що на фірми, які не виконують всіх зобов’язань за законом, чекають санкції. Максимальний розмір штрафу становитиме 64 000 євро.

Естонська влада також обіцяє посилити контроль за підприємствами, у тому числі у сфері розгляду справ про видачу закордонним працівникам дозволу на короткострокову роботу в Естонії. Якщо сьогодні чиновники витрачають на це 10 днів, то вже з 1 вересня, після набуття чинності поправок, цей термін можуть збільшити до 15 днів, і тоді чиновники зможуть більш ретельно вивчати ці клопотання.

Станом на липень цього року право на короткострокову роботу в Естонії отримали 18 993 іноземці. Більшість з цих дозволів (14 913) отримали громадяни України, для яких Естонія стала привабливою країною для роботи.

Related Posts