Новини Міжмор'я Польща Про Україну

Канікули у Польщі для дітей з України, Казахстану і Білорусі

Канікули у Польщі для понад 500 дітей з України, Казахстану і Білорусі організовує Центр помічників отців маріянів

Понад 500 дітей з Білорусі, Казахстану та України вперше проведуть свій літній відпочинок у Польщі. Канікули для них організовує Центр помічників отців маріянів завдяки акції підтримки «Канікули з Богом», передає Польське радіо.

Загальна вартість тижневого відпочинку однієї дитини складає лише 400 злотих (94 євро). За словами директора Центру помічників отців маріянів ксьондза Лукаша Вісьнєвського, для багатьох дітей – це недосяжна сума. «Це час для становлення віри та відпочинку», – сказав отець Вісьнєвський. У зв’язку із фінансовими обмеженнями, дотепер вдавалося організовувати поїздки лише для невеликої групи дітей.

Директор Центру наголосив, що для багатьох дітей ці канікули є шансом на нормальне життя. Під час подорожей вони знайомляться з країною, навчаються основної діяльності. Організація підтримує родини, котрі були змушені покинути терени, де триває війна, зокрема, на сході України. У Казахстані допомогу отримують діти із розбитих сімей, тих, які зачепив алкоголізм, діти, котрі покинуті самі на себе та яких «виховує» вулиця.

Допомога охоплює дітей із закладів, якими керують отці маріяни. Канікули організовують кількатижневими змінами, під час яких дітям забезпечують відпочинок та духовне становлення.

Related Posts