Новини Міжмор'я Польща

Глава МЗС Німеччини попросив у поляків вибачення

Міністр закордонних справ Німеччини також заявив, що Німеччина несе відповідальність за жорстокість, заподіяну полякам під час Другої світової війни

Очільник МЗС Німеччини Гайко Маас попросив у поляків вибачення за те, що німці зробили у Варшаві під час повстання. У Музеї Варшавського повстання німецький міністр закордонних справ віддав данину пам’яті жертвам 1944 року, повідомляє Польське радіо.

«Мені соромно за те, що німці – від імені Німеччини – вчинили Польщі, мені також соромно, що після війни ця провина надто довго була замовчувана. Тим більш важливим і зворушливим є те, що після війни поляки часто подавали руку в жесті примирення», – наголосив Гайко Маас.

Міністр закордонних справ Німеччини також заявив, що Німеччина несе відповідальність за жорстокість, заподіяну полякам під час Другої світової війни. У Музеї Варшавського повстання німецький дипломат говорив про те, що від рук німців постраждала не лише Варшава, але й мешканці всієї території окупованої Польщі.

«Знищення столиці було, однак, особливо темною главою цієї війни, свідомим ударом, завданим з метою знищення всього, що сприяє польській ідентичності. Сьогоднішнє 1 серпня, як і кожного 1 серпня за останні 75 років, є, однак, доказом того, що – слава Богу – це не вдалося», – наголосив очільник МЗС Німеччини.

Related Posts