Аналітика НАТО Новини Міжмор'я США

У США визначили шанси України на вступ до НАТО

Колишній держсекретар США Кондоліза Райс оцінила можливість вступу України в НАТО. Про це вона розповіла в інтерв’ю «Новому часу».

Вона підкреслила, що в даний момент членство України в НАТО не представляється можливим через складнощі отримання консенсусу. «Однак це не означає, що Україна не може наблизитися до НАТО, навіть не обов’язково використовувати формальну угоду», – додала Райс, передає point.md

На думку колишнього держсекретаря США, Київ повинен прагнути не до формального вступу в Північноатлантичний альянс, а брати участь у великій кількості заходів НАТО, наприклад, користуватися перевагами центру кібербезпеки. «Це було б хорошим варіантом для України», – зазначив спеціаліст.

Райс заявила, що Вашингтон ставиться з великою підтримкою і симпатією до України. «Якщо ми хочемо протистояти російській наполегливості і агресивності, то Україна, яка добре функціонує і є одним Сполучених Штатів, буде дуже великою частиною цього», – резюмувала політик.

У лютому президент України Петро Порошенко підписав зміни до Конституції країни, що закріплюють курс країни на вступ до НАТО і ЄС. У січні міністр закордонних справ Павло Клімкін визнав, що найближчим часом Україна не зможе вступити в НАТО і ЄС. За його словами, це питання середньострокової перспективи.

Related Posts