Антиросійський фронт Новини Міжмор'я Про Україну

Зеленський попросив Путіна зупинити вогонь на Донбасі

Президент України в телефонній розмові з президентом РФ попросив Путіна, щоб він «вплинув на ту сторону»

Президент України Володимир Зеленський у розмові з президентом Росії Владіміром Путіним закликав вплинути на сепаратистів на Донбасі, які обстрілюють українські позиції. У вівторок унаслідок наступу окупантів на Донбасі загинуло четверо українських військових, передає “Польське радіо”.

Володимир Зеленський також заявив, що хоче скликати лідерів «нормандської четвірки».

Доповідаючи про свою розмову з президентом Росії, Володимир Зеленський зазначив, що «він дуже наполягав і дуже просив президента Російської Федерації, щоб якомога швидше, сьогодні, він вплинув на ту сторону, щоб вони припинили ці дії, тому що, як додав він, це не іграшки».

Президент України також розмовляв з Владіміром Путіним про те, щоб якнайшвидше скликати зустріч лідерів «нормандської четвірки» – України, Росії, Німеччини та Франції.

Володимир Зеленський оголосив, що це питання найближчим часом він обговорить із канцлеркою Анґелою Меркель та президентом Емманнюелем Макроном. Остання така зустріч відбулася у 2016 році.

Новий президент України Володимир Зеленський заявив, що прискорить мирний процес. За даними ООН, під час війни на Донбасі загинуло 13 тисяч осіб.

Related Posts