Антиросійський фронт Грузія/Вірменія Новини Міжмор'я Позиція США

Волкер: У Росії не стоїть армія Грузії, це в Грузії стоїть російська армія

Росія хоче безперервно зберігати в розглядах наратив, що війну почала Грузія. Тому, що з їх точки зору, це виправдовує поточну окупацію Росією території Грузії, вважає колишній постпред США в НАТО, спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер кажучи про події серпня 2008 року, передає “Грузія Online”.

Американський дипломат зазначив, що саме Росія окупує Грузію і наочним фактом цього є те, що саме російські війська стоять на території Грузії.

«Перш за все, поговоримо про факти. Факти ясні, Росія здійснювала величезний тиск на Грузію, в тому числі, приблизно два роки і військовий тиск. У це входить збитий дрон Грузії, бомбування радарів, збільшення військового персоналу в сьогодні окупованих, а тоді захищених ООН зонах конфлікту, зміна складу військ, переклад інженерних батальйонів. Все це вказувало на те, що Росія готувалася до війни, і здійснювала тиск на Грузію.

А потім були військові навчання, під час яких Росія мала намір ввести в Грузію додаткову військову силу. Грузія терміново відреагувала на це, щоб зупинити все до того, як становище погіршиться. Можна обговорювати те, що Грузія в той конкретний день вистрілила першу кулю, але це (аргумент) повністю виходить за контекст, який вказує на те, що відбувалося в цьому конфлікті.

Росія хоче безперервно зберегти в розглядах наратив, що війну почала Грузія. Тому, що з їх точки зору, це виправдовує поточну окупацію Росією території Грузії. У Росії війська Грузії не стоять. Тільки російське військо стоїть на території, яку весь світ визнає територією Грузії, крім самої Росії. Для Росії важливо зберегти цей наратив. Тому нам, перебували ми там чи ні, знали питання тоді чи ні, чи зараз вивчаємо їх, важливо не мовчати, і не пропускати цю думку Росії без спору ».

Related Posts