Аналітика Новини Міжмор'я Польща

У 2019 році міжнародного захисту у Польщі попросило майже 2 тис. іноземців

За даними Управління у справах іноземців, це на приблизно 12 відсотків менше, ніж за аналогічний період 2018 року

За інформацією Управління у справах іноземців, за перше півріччя 2019 року клопотання про надання міжнародного захисту у Польщі подало 1,8 тис. іноземців. Це на приблизно 12 відсотків менше, ніж за аналогічний період 2018 року, передає “Польське радіо”.

Водночас збільшується число звернень про надання статусу біженця в Європейському Союзі. За перше півріччя число таких клопотань збільшилося на 10 відсотків, порівняно із аналогічним періодом минулого року.

За повідомленням Європейського офісу підтримки прохачів притулку, за перше півріччя 2019 року клопотання про надання міжнародного захисту у 28 країнах Євросоюзу, а також у Норвегії та Швейцарії подало понад 337 тис. іноземців. Найбільше осіб, котрі просили такого захисту, були вихідцями із Сирії, Афганістану та Венесуели.

«Цьогорічне зростання число іноземців, котрі хочуть отримати міжнародний захист у Європі, є зміною щодо низхідної тенденції 2018 року. Тоді клопотання подало майже 635 тис. осіб, тобто на приблизно 10 відсотків менше, ніж в 2017 році», – повідомили в Управлінні у справах іноземців.

Related Posts