Балтія Співробітництво

В Естонії хочуть висловити недовіру прем’єр-міністру

Партія реформ в естонському парламенті Рійгікогу планує висловити вотум недовіри прем’єр-міністру Юрі Ратасу на спеціальному засіданні парламенту в понеділок, 26 серпня.

Про це повідомляє естонське видання ERR.

“Ми щойно завершили роботу над текстом і домовилися з соціал-демократами. Тепер починаємо збирати підписи”, – заявила лідерка Партії реформ Кая Каллас.

“У тексті містяться закиди, які накопичилися у нас до Ратаса. Насамперед, Юрі Ратас, будучи прем’єр-міністром, не зміг забезпечити гідне управління Естонією: коли працюють некомпетентні міністри, які перевищують свої повноваження, для них правова держава нічого не означає. Крім того, фактично були розтрачені кошти за рахунок майбутнього, і це планують продовжувати”, – прокоментувала Каллас пункти вотуму недовіри.

Водночас, лідер естонських соціал-демократів Індрек Саар заявив, що їх партія плідно співпрацює з Партією реформ. “І у соціал-демократів не мають підстав довіряти прем’єр-міністру. Це стосується того, як сформовано уряд і як ним керують”, – заявив Саар.

Приводом для можливого висловлення вотуму недовіри стала невдала спроба націоналістичної партії EKRE, очолюваної Хельме, усунути керівника естонської  поліції. Разом опозиційні Партія реформ і Соціал-демократична партія у парламенті мають 44 місця зі 101. Натомість розпорядженні коаліції центристів EKRE і “Вітчизни”- 56 мандатів.

Related Posts