НАТО Новини Міжмор'я Польща США

Про розміщення ядерних ракет у Європі має вирішувати НАТО

Таку думку висловив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький

Справа розміщення в Європі ядерних ракет середньої дальності повинна обговорюватися в межах НАТО і там повинно бути прийняте рішення, – заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький в інтерв’ю щоденникам німецької медіа-групи Funke та французькій газеті «Ouest-France», передає “Польське радіо”.

На початку серпня припинилася дія Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності, який США і СРСР підписали 1987 року. Росія не дотримувалася постанов цього документа. «Тому я розумію побоювання НАТО», – сказав очільник польського уряду. Матеуш Моравєцький є рішучим прихильником підписання нової, ширшої угоди про роззброєння. «Ми повинні готувати новий договір про роззброєння, в якому буде врахований також Китай», – сказав прем’єр-міністр. За його словами, «загроза вільному світу йде не лише з Москви, але й з Пекіна».   

США 2 серпня офіційно вийшли з договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності. Раніше Вашингтон дав Москві півроку на повернення до реалізації постанов цього документа. РФ відкидає звинувачення у відповідальності за розірвання договору.

Related Posts