Новини Міжмор'я Про Україну США

Росія відмовила у в’їзді сенатору США, який підтримує Україну

Російський уряд відмовив американському сенаторові Рону Джонсону у в’їзді в країну у складі двопартійної делегації Конгресу США.

Про це повідомляє Укрінформ.

“Сенатор США Рон Джонсон оголосив сьогодні, що уряд Російської Федерації відмовив йому у візі для в’їзду в Росію у складі двопартійної делегації Конгресу”, – йдеться в повідомленні.

Джонсон є головою підкомітету сенату у закордонних справах щодо співробітництва в Європі та регіональної безпеки. У Росії він планував поспілкуватися з низкою російських чиновників, американських бізнесменів, представниками громадянського суспільства і громадських організацій.

Сенатор переконаний, що шлях, який Володимир Путін обрав для Росії, є трагедією історичних масштабів. “Замість проведення вільних і справедливих виборів, поваги верховенства закону і інтеграції економіки Росії із західними демократіями, Путін вдерся в Грузію, спробував анексувати Крим, почав війну на сході України, де загинули тисячі людей, і підтримав варварський режим у Сирії, який використовував хімічну зброю проти свого народу у війні, в результаті якої загинули сотні тисяч людей”, – сказав сенатор Джонсон.

Він висловив сподівання, що “врешті-решт у Росії з’явиться нове покоління лідерів”.

Крім того, Джонсон заявив, що буде продовжувати виступати за рішучу відповідь на російську агресію.

Як нагадали в прес-службі сенатора, Рон Джонсон ініціював та підтримав ряд законодавчих актів щодо залучення Росії до відповідальності за агресію в Україні та переслідування дисидентів. Крім цього, сенатор є співавтором резолюції Сенату із закликом до більш активного реагування на агресію Росії в Керченській протоці в листопаді 2018 року, а також – до санкцій через трубопровід “Північний потік-2”.

Related Posts