Балтія Новини Міжмор'я Польща

Закінчилася 21-а сесія Парламентської асамблеї Польщі та Литви

У Паланзі в Литві ухвалено декларацію представників парламентів обох країн

У надморському місті Паланга в Литві закінчилося 21-е засідання Парламентської асамблеї Польщі та Литви. Роботу Асамблеї відновлено в лютому, після майже 10 років перерви. На цьому форумі обговорено питання історичної пам’яті обох країн, міжнародних відносин та безпеки й ухвалено спільну декларацію, передає “Польське радіо”.

У документі читаємо, що Парламентська асамблея Сейму і Сенату Республіки Польща та Сейму Литовської Республіки підкреслює особливі історичні, культурні та суспільні зв’язки між обома країнами протягом століть. Депутати звертають увагу на факт, що спільна пам’ять є основою відносин між державами. Автори документа також нагадують про значення польсько-литовського договору від 1994 року (про дружні відносини, добросусідство і співробітництво) і вказують на потребу моніторингу стану його реалізації.

Як відзначають польські та литовські депутати, інтенсивний міжпарламентський діалог створює можливості поглиблення партнерства і розв’язання важливих двосторонніх питань. У документі також підкреслено роль польської та литовської меншин у розвитку дружніх і добросусідських відносин між державами та їхній внесок у розвиток обох країн.

21-а сесія Парламентської асамблеї Польщі та Литви тривала від суботи, 7 вересня.

Related Posts