Новини Міжмор'я Польща

МЗС РФ підтвердило: Малґожата Ґосєвська – персона нон ґрата

Російське МЗС підтвердило: Малґожата Ґосєвська – персона нон ґрата

Польське радіо отримало офіційне підтвердження, що віцеспікерка Сейму Республіки Польща Малґожата Ґосєвська не має права на в’їзд до Російської Федерації. Таку інформацію надіслало електронним шляхом російське МЗС, передає “Польське радіо”.

29 вересня Малґожата Ґосєвська відвідала поляків, які живуть у Білорусі. Під час перетину польсько-білоруського кордону політикиня чекала кількадесят хвилин, поки прикордонні служби перевірять її паспорт. Білоруські прикордонники хотіли також заглянути у багажник автомобіля, який належить польським консульським службам, що є порушенням міжнародних конвенцій.

Під час цього інциденту білоруський функціонер повідомив Малґожату Ґосєвську про те, що сусідня держава, Росія, внесла її до списку осіб, яким заборонено в’їзд на територію РФ. 30 вересня Польське радіо подало офіційний запит у цій справі до російського МЗС, а 3 жовтня отримало відповідь, яка підтверджує, що віцеспікерка Малґожата Ґосєвська знаходиться в списку осіб, яких в’їзд до Росії небажаний.

Related Posts