Аналітика Експертна думка Новини Міжмор'я Польща

Матеуш Моравєцький: Сілезія повинна залишитися «енергетичним серцем Польщі»

Прем’єр-міністр Польщі в ефірі Першого каналу Польського радіо сказав, що недільні парламентські вибори у Польщі матимуть істотне значення для цієї країни

Глава польського уряду підкреслив серед іншого роль Сілезії, де він балотується, говорив про сектор охорони здоров’я та кандидатуру Януша Войцєховського на комісара сільського господарства ЄС, передає “Польське радіо”.

Матеуш Моравєцький сказав, що Сілезія вирішить про форму економіки та промисловості. Він додав, що саме тому прийняв рішення балотуватися із цього регіону. Глава польського уряду зазначив, що Сілезію чекають виклики та запевнив, що на них відповідає програма для Сілезії, яка, на думку прем’єра, вже виконана на 60-70 %. Прем’єр-міністр сказав, що цей регіон має залишитись «енергетичним серцем Польщі», а ціни на енергію мають бути як найнижчі. Він не погодився із закидами опозиції про те, що уряд заблокував розвиток вітрової енергії. Політик також нагадав про будівництво вітрових ферм на Балтійському морі, які, на його думку, можуть бути альтернативою для відновлювальних джерел енергії та підтримкою енергосистеми.

Прем’єр Матеуш Моравєцький повідомив, що у справі охорони здоров’я має бути можливою співпраця та план для виконання на 10 років вперед, адже ця служба вимагає багатьох змін. Він також запевнив, що ця служба в Польщі і надалі буде безкоштовною. Прем’єр сказав, що за останні 30 років не було стільки закупівель медичного обладнання для лікарень, як тепер. Глава польськго уряду також згадав про безкоштовні ліки для людей літнього віку та заміна швидких. Матеуш Моравєцький нагадав, що його уряд ввів електронні рецепти та направлення.

Нагадаємо, що в неділю, 13 вересня, у Польщі відбудуться парламентські вибори.

Related Posts