Аналітика Новини Міжмор'я Польща Про Україну

«Puls Biznesu»: Українське джерело працівників для Польщі висихає

За оцінками експертів, з Польщі до інших країн ЄС, зокрема до Німеччини, може виїхати від 250 до 500 тис. трудових мігрантів з України

Збільшується число трудових мігрантів з України, котрі хочуть виїхати з Польщі. За словами видання «Puls Biznesu», це проблема, оскільки наступні працівники зі Сходу до Польщі не приїдуть, передає “Польське радіо”.

«Перспектива відкриття на початку наступного року німецького ринку праці для осіб з-за меж Європейського Союзу вже тривалий час турбує польських працедавців, на яких працюють українці. Декілька місяців тому агентство із працевлаштування Manpower провело анкетування майже 750 громадян України, котрі працюють у Польщі. Виявилося, що виїхати з Польщі хоче щочетвертий з них. Ці дані підтверджує дослідження, проведене нещодавно іншою великою фірмою, яка працевлаштовує українців у Польщі – Personnel Service», – пише газета.

Видання наводить слова голови Personnel Service Кшиштофа Інґльота, який вважає, що «в результаті більшого відкриття інших членів ЄС на працівників з України з Польщі може виїхати від 250 до 500 тис. осіб».

За словами «Puls Biznesu», трудових мігрантів з України на Захід вабить, у першу чергу, бачення більших заробітків та вищого стандарту життя. Аж дві треті українців хотіли би виїхати з Польщі саме до Німеччини.

Нагадаємо, за звітом Організації економічного співробітництва і розвитку, щоп’ятий з трудових іммігрантів у світі прибув у 2017 році саме до Польщі, яка стала світовим лідером.

Related Posts