Новини Міжмор'я Польща

Посольство Ізраїлю у Варшаві страйкує

Посольства та консульства Ізраїлю у всьому світі оголосили страйк, тимчасово зупинивши свою роботу

Усі посольства Ізраїлю та консульські представництва в усьому світі у середу закриті у зв’язку зі страйком дипломатів та військових аташе, спричиненим суперечкою довкола фінансів. Посольство Ізраїлю у Варшаві також закрите, передає “Польське радіо”.

«Ми змушені тимчасово зупинити роботу нашого представництва. Це спричинено рішенням Міністерства фінансів Ізраїлю, що порушило угоду, підписану між дипломатами, а також генеральним директором Міністерства фінансів 21 липня 2019 року. Це рішення ввело однобічні зміни в чинні десятки років процедури», – написано у заяві, поміщеній у середу на сторінці Посольства Ізраїлю у Польщі у Facebook.

Подібні заяви опублікували також інші ізраїльські дипломатичні представництва у світі.

Додано, що «посольство буде зачиненим, консульські послуги не будуть надаватися, а вхід на територію представництва буде обмеженим».

Зазначено, що згадане рішення Міністерства фінансів не залишило ізраїльським дипломатам вибору, оскільки воно порушує основні інтереси Держави Ізраїль». Висловлена теж надія на «швидке вирішення цієї кризи».

За словами порталу The Times of Israel, йдеться про суми, що виплачують ізраїльським дипломатам та військовим аташе за кордоном на покриття різних витрат, включаючи ті, що пов’язані з організованими заходами або транспортом.

Це не перший страйк працівників дипломатичних представництв Ізраїлю. У 2014 році були закриті 103 посольства та консульства у світі. Це був перший подібний випадок в історії Ізраїлю.

Нині Ізраїль має у світі 69 посольств, 23 консульства та 5 особливих місій.

Related Posts