Інші Новини Міжмор'я Польща

Очільниця польського Сейму з візитом в Угорщині

4 листопада в Будапешті відбудеться 9-й Саміт очільників парламентів Південно-Східної Європи

Очільниця Сейму Республіки Польща Ельжбєта Вітек 3-4 листопада перебуває з дводенним візитом в Угорщині. Головною метою візиту є досягти спільної позиції в справі подальшого розширення Європейського Союзу після того, як частина країн ЄС у середині жовтня не погодилася на відкриття переговорів про вступ з Албанією та Північною Македонією, передає “Польське радіо”.

«Ми надалі дотримуємося думки, що Європейський Союз повинен бути розширений. Це служить безпеці, стабільності, а також економіці Європейського Союзу», – сказала маршал Сейму Ельжбєта Вітек у Будапешті.

У понеділок, 4 листопада, у столиці Угорщини має бути ухвалена так звана Будапештська декларація. В цьому документі країни Вишеградської групи, тобто Польща, Чехія, Словаччина та Угорщина, звернуться до Європейської ради та країн Євроспільноти із закликом повернутися до дискусії про розширення СС. «Ми хотіли б продовження цієї теми, це дуже важливо. Особливо йдеться про проблему нелегальної міграції. Ми хочемо допомагати цим країнам, підтримуємо їх, і це помічають», – додала пані маршал.

У 9-му Саміті очільників парламентів Південно-Східної Європи беруть участь представники Польщі, Чехії, Словаччини, Угорщини, Албанії, Сербії, Боснії і Герцеговини, Чорногори та Північної Македонії.

Передбачено виступ в угорському парламенті голів парламентів країн Вишеградської групи, в тому числі представниці Польщі – Ельжбєти Вітек, а також прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

Напередодні маршал Ельжбєта Вітек поклала квіти при пам’ятниках Жертвам смоленської катастрофи та Маршалові Юзефу Пілсудському.

Related Posts