Новини Міжмор'я Польща

Кандидат Польщі може стати європейським інспектором захисту даних

Країни Європейського Союзу підтримали кандидатуру представника Польщі

Це великий успіх представника Польщі Войцєха Вєвюровського. Щоб він зайняв посаду європейського інспектора захисту даних, необхідним є схвалення Європарламенту. Від кінця серпня Войцєх Вєвюровський є виконувачем обов’язків європейського інспектора захисту даних. Це завдання він узяв на себе після смерті інспектора Джованні Буттареллі з Італії, а від 2014 року був його заступником, передає “Польське радіо”.

Після оголошення конкурсу на посаду європейського інспектора захисту даних він зголосив свою кандидатуру і подолав сильну конкуренцію. У списку було троє кандидатів. Остаточно, країни ЄС вибрали поляка. На запитання про плани на 5-річний термін Войцєх Вєвюровський відповів, що в ЄС відбулася реформа захисту персональних даних і необхідно забезпечити її ефективне введення в дію: «Ми повинні зреалізувати ті повноваження, які передано громадянам та установам, що займаються захистом персональних даних. Отже, це буде своєрідне продовження того, що відбувалося досі».

До 5 грудня повинно стати відомо, євродепутати схвалили кандидатуру поляка і чи стане він європейським інспектором захисту даних.

Related Posts