Антиросійський фронт Новини Міжмор'я США

США готують санкції проти Nord Stream 2

Конгрес США планує включити санкції проти «Північного потоку-2» до законопроєкту про національну оборону на 2020 рік

Голова комітету закордонних справ Сенату Сполучених Штатів Джим Ріш повідомив, що до проєкту закону про бюджет оборонного відомства на 2020 фінансовий рік внесено санкції проти фірм, які беруть участь у створенні газопроводу Nord Stream 2. «Я думаю, що росіяни муситимуть шукати іншого шляху», – сказав сенатор, передає “Польське радіо”.

Про внесення санкцій до законпроєкту бюджету Пентагону Джим Ріш повідомив останньої п’ятниці в кулуарах Форуму міжнародної безпеки у Галіфаксі в Канаді. За його словами, причиною такого кроку є те, що «закривається вікно» і «значна частина Nord Stream 2» вже збудована.

Як вважає сенатор Джим Ріш, санкції будуть настільки серйозними, що компанії вирішать не брати участі в цьому проєкті. «Це їм обійдеться дорого. Я думаю, якщо ці санкції будуть ухвалені, – компанії доведеться закрити, а росіянам прийдеться шукати іншого шляху», – сказав голова комітету закордонних справ Сенату США.

Змісту законопроєкту не оприлюднено. Проте, Джим Ріш переконує, що він узгоджений зі схваленим у липні законом «Захист енергетичної безпеки Європи». На думку його авторів, Москва використовує постачання сировини як інструмент політичного шантажу, а будівництво та запуск Nord Stream 2 ще посилить цю тенденцію.

Related Posts