Інші Новини Міжмор'я Польща

В Угорщині розпочалася кампанія «Нас 60 мільйонів»

Польська громада розпочала кампанію «Нас 60 мільйонів» із візиту до Угорщини, оскільки знання про угорську польську громаду в Польщі є досить малими

У столиці Угорщини, Будапешті, формально стартувала соціальна кампанія «Нас 60 мільйонів». Метою кампанії є інформування про польську діаспору та поляків, які проживають за кордоном, та заохотити польські громади у всьому світі до більшої співпраці з країною. Кампанія реалізується асоціацією «Громада Польська» завдяки підтримці сенату, канцелярії президента та Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, передає Польське радіо.

60 мільйонів – це приблизна кількість людей польського походження. Майже 40 мільйонів з них проживають в Польщі, а 20 мільйонів – за межами країни. Польська громада розпочала кампанію «Нас 60 мільйонів» із візиту до Угорщини, оскільки знання про угорську польську громаду в Польщі є досить малими. Кампанія повинна поширювати такі знання.

Угорська Полонія налічує близько 7000 чоловік. Головний директор «Громади Польської» Зенка Беньковська запевняє, що, «хоча це невелика група, вона є доволі активною. Польська меншина має свого прес-секретаря, а органи місцевого самоврядування фінансують багато установ, наприклад, польську соціальну школу чи польський музей», – сказала представниця «Громади Польської».

Related Posts