Антиросійський фронт Інші Позиція Співробітництво

Білорусь ніколи не увійде до складу жодної держави

“Білорусь ніколи не увійде до складу будь-якої держави, навіть Російської Федерації” –  заявив президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко на зустрічі з депутатами. Про це повідомляє білоруське агентство БелТА.

“Ми ніколи не збиралися і не збираємося входити до складу будь-якої держави, навіть братської Росії”, —  наголосив білоруський керманич.

За словами Лукашенка, на переговорах з розвитку інтеграції, Білорусь та РФ не обговорювали питання політичної взаємодії, зокрема питання створення єдиного парламенту. Президент також наголосив, що Мінськ не підпише інтеграційні документи, які завдаватимуть шкоди Білорусі.

Глава білоруської держави зазначив, що РФ є стратегічним партнером Білорусі, а добросусідські відносини двох країн пройшли тривалу перевірку часом. “Скажу головне, Російська Федерація — наш стратегічний партнер, і там живуть наші брати. Це партнер в економічній, політичній і військовій сферах. Білорусько-російське добросусідство перевірено часом”, — наголосив   президент.

Президент Білорусі також зауважив, що  сьогодні найпильнішу увагу прикуто до білорусько-російських відносин, а інтерес до їх перебігу виходить значно  далі за межі обох країн.

Нагадаємо, що такі заспокійливі заяви білоруського лідера прозвучали на фоні резонансних декларацій посла Білорусі в РФ Володимира Семашка, який анонсував створення спільних уряду та парламенту “Союзної держави”, інтеграційний проект якої, втілюється від 1996 року.

Related Posts