Антиросійський фронт Новини Міжмор'я Польща Про Україну США

Для Nord Stream 2 починається змагання з часом

Так вважає німецьке економічне видання «Handelsblatt» і додає, що не має сумнівів, що санкції США проти Nord Stream 2 буде прийнято

Для компанії, яка будує газопровід, це означає початок змагань з часом, вона повинна якнайшвидше встановити решту труб. «Аби проект вартий 10 мільярдів доларів не став інвестиційною поразкою, компанія, яка будує газопровід, якнайшвидше хоче закінчення прокладання труб на останньому шляху довжиною 20 км», – пише у широкому аналізі видання «Handelsblatt», передає Польське радіо.

Нагадаємо, сенат США у вівторок, 17 грудня, ухвалив закон про оборонний бюджет, що містить положення про санкції проти компаній, причетних до будівництва російсько-німецького газогону Nord Stream 2.

«Йдеться про створення доконаних фактів, поки санкції не почнуть діяти. Теоретично два кораблі фірми Allseas зі Швейцарії, які працюють для Nord Stream 2 AG на Балтійському морі можуть прокласти кілька труб щоденно. Однак робота у великій мірі залежить від погодніх  умов і цього не можна чітко запланувати», – додає видання, звертаючи увагу на те, що найпізніше цього тижня стало зрозуміло, що американці точно приймуть санкції проти фірм, які залучені до побудови газопроводу.

У списку покарань, передбачених Вашингтоном, серед іншого є заборона у виданні віз для керівників і акціонерів, які контролюють товариство та де факто заборона у будь-якій бізнес-діяльності з американськими фірмами.

Посилаючись на експертів з енергетичної галузі, «Handelsblatt» передбачає, що санкції можуть спричинити запізнення проекту, але вони його не зупинять. Натомість, російський «Газпром», до якого належить Nord Stream 2 AG, буде намагатись обійти ці санкції, наприклад, користуючись кораблями, які належать російським власникам. Це займе більше часу і може збільшити кошти, але це можливо , – пише дюссельдорська газета.

Незалежно від того, як закінчиться боротьба за Nord Stream 2, який має доставляти газ з Росії до Німеччини, оминаючи Польщу і Україну, газопровід – це проект, у випадку якого стикаються важливі геостратегічні інтереси, – зазначає видання «Handelsblatt». З одного боку барикади стоїть Росія як постачальник газу, і Німеччина, яку підтримують Австрія і Німеччина, як одержувач.

Згідно з початковим проектом, побудову Nord Stream 2 мали завершити до кінця поточного року. Зараз експерти сумніваються, що вдасться це у першому кварталі 2020 року.

Related Posts