Новини Міжмор'я Польща

Делегація Сенату Польщі зустрілася з керівництвом Об’єднання поляків у Білорусі

Делегація сенатської Комісії у справах еміграції та контактів з поляками закордоном зустрілася у Ґродні з керівниками Об’єднання поляків у Білорусі

Раніше ситуацію польської меншини на Ґродненщині було обговорено з місцевою ґродненською владою. Голова сенатської Комісії у справах еміграції та контактів з поляками закордоном Казімєж Уяздовський сказав Польському радіо, що це – передсвяткова зустріч з однією з найбільш значимих польських спільнот поза межами країни, передає Польське радіо.

«Це – нагода поговорити про практичні аспекти погодження наших прав у Білорусі, особливо права навчання польської мови та інших культурних прав. У польсько-білоруських відносинах ми маємо право ставити це досить виразно. Тим більше, що Польща показує дуже високий стандарт захисту національних менших на території Речі Посполитої», – сказав сенатор Уяздовський.

Голова Об’єднання поляків у Білорусі Анджеліка Борис підкреслює важливість делегації Сенату. «Візит настільки високих гостей свідчить про зацікавлення польської сторони, про підтримку поляків, Об’єднання поляків у Білорусі, особливо у різдвяному часі. Це – зв’язок між Польщею та поляками закордоном», – сказала Анджеліка Борис.

Делегація Сенату зустрінеться також з єпископом Александром Кашкевичем, ординарієм ґродненської єпархія. Ввечері заплановано святкову зустрічі з учнями, батьками та вчителями Громадської школи ім. Короля Стафана Баторія.

Related Posts