Новини Міжмор'я Польща США

Дональд Трамп не здійснить візит у військову базу в Польщі

Президент США буде тільки у Варшаві на урочистих заходах до 80 роковин ІІ Світової війни; він теж зустрінеться із Анджеєм Дудою та Матеушем Моравєцьким

Менш ніж два дні проведе американський президент Дональд Трамп у Польщі. Він приїде до Варшави, щоб відсвяткувати 80 роковини початку Другої світової війни та зустрітися з американськими політиками. Однак очікуваних раніше зустрічей із солдатами у військових базах не буде, передає “Польське радіо”.

За словами польської сторони, Дональд Трамп прилетить до Варшави 31 серпня. Наступного дня він буде одним з трьох президентів (крім лідерів Польщі та Німеччини), котрий виступить із промовою під час урочистостей до роковин початку Другої світової війни. 2 вересня його прийме у Президентському палаці Анджей Дуда.

Голова кабінету президента Польщі Кшиштоф Щерський поінформував, що після зустрічі Дональд Трамп має виступити із певною політичною декларацією. «На площі Пілсудського президент Трамп виступить із промовою, пов’язаною із історією, річницею війни, натомість у Президентському палаці буде політичне послання від президента Трампа», – сказав Кшиштоф Щерський. Цілком можливо, що ця декларація може стосуватися майбутнього включення Польщі до безвізового режиму, хоча остаточних рішень у цій справі не прийнято.

Після зустрічі з Анджеєм Дудою Дональд Трамп поїде до очільника польського уряду Матеуша Моравєцького, а потім полетить до Вашингтона. Канцелярія президента не повідомила, чому не відбудеться запланований раніше візит Трампа до американських солдатів, які розташовані у Польщі, зокрема у Повідзі та Дравську.

Впродовж того самого часу у Польщі перебуватимуть також американський державний секретар Майк Помпео, радник американського президента з питань безпеки Джон Болтон та міністр енергетики Рік Перрі. Цілком можливо, що американські політики підпишуть з польською владою наступні військові та енергетичні угоди.

Related Posts