Новини Міжмор'я Польща

Польща підтримує амбітний бюджет ЄС

У цьому запевнив очільник польського МЗС Яцек Чапутович

У зв’язку з 30-річчям падіння Берлінської стіни, 9 листопада міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович, на запрошення свого німецького відповідника Гайко Мааса, перебував з одноденним візитом у Німеччині, передає “Польське радіо”.

При цій нагоді польський міністр на прес-конференції відповів на декілька запитань журналістів, зокрема про майбутній бюджет Європейського Союзу: «Ми підтримуємо амбітний бюджет, а отже, й міцні фінансові рамки, сильну політику згуртування та спільну сільськогосподарську політику. В цій сфері ми шукатимемо порозуміння, тому що тут у межах ЄС є розходження. Але більшість держав належить до групи друзів політики згуртування».

Міністр Яцек Чапутович прокоментував також чутки про зміну газової директиви ЄС у Бундестазі, так щоб вона не стосувалася російсько-німецького газопроводу Nord Stream 2. За його словами, жоден національний парламент не може цього зробити: «Я не думаю, що національні парламенти мають право змінювати директиву Європейського Союзу. В цьому випадку необхідно більше дізнатися про правові експертизи на цю тему».

Міністр Яцек Чапутович додав, що він вбачає великі можливості розвитку польсько-німецької співпраці.

Related Posts