Новини Міжмор'я Про Україну

ФСБ Путіна хоче вбивати в Харкові

Контррозвідка СБУ попередила вбивство спецслужбами Росії колишнього військового ЗСУ , передає Польське радіо.

Як повідомляє hromadske.radio, контррозвідка Служби безпеки України заявила, що попередила в Харкові замах на вбивство одного з колишніх бойових командирів розвідувального підрозділу батальйону Збройних сил України. Організаторами замаху були представники спецслужб Росії.

За словами начальника пресового центру управління СБУ в Харківській області Владислава Абдули, російські спецслужби, підготовляючи злочин, використали харків’янина, який раніше служив у Національній Гвардії України. Звідси його звільнили «через компрометуючі обставини». «Завдання харків’янин отримав під час короткотермінового виїзду до Росії. Подальші його дії російські куратори узгоджували через мобільний месенджер. За вбивство колишнього командира виконавцю була обіцяна грошова винагорода», – цитує Абдулу hromadske.radio. 

Харків’янин готувався вчинити замах у багатоквартирному житловому будинку, де мешкає колишній військовий, заклавши саморобну вибухівку.

У цій справі відкрили кримінальне провадження; вирішується, чи затриманому повідомлять про підозру у вчиненні злочину та обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Related Posts