Новини Міжмор'я Польща США

Ельжбєта Вітек розповіла про візит Ненсі Пелосі до Польщі

Ельжбєта Вітек повідомила, що вчора разом зі своєю американською колегою вона поклала квіти до Стіни страт поруч із Блоком 11 на території колишнього німецького табору Аушвіц-Біркенау, передає Польське радіо.

Спікер Сейму Ельжбєта Вітек розповіла, що візит спікерки Палати представників США до Польщі був напівприватним. Вона додала, що Ненсі Пелосі побувала в Музей в Аушвіці на своєму шляху до Єрусалиму.

Ельжбєта Вітек повідомила, що вчора разом зі своєю американською колегою вона поклала квіти до Стіни страт поруч із Блоком 11 на території колишнього німецького табору:

«Я вирішила, що це цілком природно, щоби привітати пані Пелосі на летовищі, подякувала їй за те, що ми можемо разом (бо це була пропозиція з боку пані Пелосі) із паном спікером Сенату, який був там присутній, поклали квіти у Аушвіці. Так і сталося. Ми мали нагоду поговорити про теми, що у тому місці здавалися дуже важливими. Ми розмовляли про те, наскільки це місце важливе, і як треба постійно й наново вести мову про історичну правду, про те, що сталося в німецькому таборі Аушвіц-Біркенау».

Спікер Сейму додала, що візит до Музею в Аушвіці справив дуже сильне враження у всієї американської делегації. Вона також розповіла, що конгресмени взяли участь у екуменічній молитві.

Related Posts