Балтія Грузія/Вірменія НАТО Новини Міжмор'я Польща Співробітництво США

Білорусь поінформували про навчання Defender Europe 2020

Дипломати держав НАТО повідомила владу Білорусі про проведення військових навчань Defender Europe 2020, передає Польське радіо.

Дипломати держав НАТО повідомила владу Білорусі про військові навчання Defender Europe 2020. Повірена у справах посольства США у Білорусі Дженіфер Мур та військові аташе посольств Сполучених Штатів, Німеччини та Польщі зустрілися у середу в Мінську з секретарем Ради безпеки Білорусі Андреєм Рауковим. Розмови стосувалися, зокрема, питання міжнародної та регіональної безпеки у контексті вишколів Defender Europe 2020. 1 лютого до Мінська з офіційним візитом прибуде державний секретар США Майк Помпео.

Білоруське інформаційне агентство «Белта» повідомило, що «іноземні партнери детально розповіли про підготовку до передислокації та розгортання військ як частину майбутніх маневрів». За словами білоруської агенції, «з боку Дженіфер Мур та військових аташе держав НАТО підтверджена була готовність продемонструвати максимальну прозорість навчань у дусі міжнародних угод та зобов’язань щодо довіри та безпеки».

За словами міністра національної оборони Польщі Маріуша Блащака, у зв’язку з навчаннями Defender Europe 2020 до Європи перекинуть 20 тис. солдатів зі Сполучених Штатів. Під час маневрів будуть поліпшувати швидкість перекидання військ, а також співпрацю з союзницькими силами.

У найбільших за попередні 25 років європейських військових навчаннях Defender Europe2020 візьме участь 37 тисяч солдатів із 18 країн – 17 держав НАТО і запрошена Грузія. Вишколи пройдуть у Польщі, Німеччині, країнах Балтії та Грузії.

Related Posts