Новини Міжмор'я Польща Про Україну Співробітництво

Розпочинається 13-й Форум Польща-Україна

Зустріч експертів, підприємців та політиків традиційно відбувається у Ясьонці, що неподалік Ряшева, передає Польське радіо.

У Ясьонці, що поблизу Ряшева, у вівторок 4 січня розпочинається 13-й Форум Польща-Україна. У циклічній зустрічі традиційно участь братимуть політики, представники органів місцевого самоврядування, експерти і підприємці.
Ця дводенна зустріч є нагодою обмінятися досвідом понад 800 гостей із понад десятка європейських країн. Переговори стосуватимуться в основному економічних питань, включаючи модернізацію та розвиток економічного потенціалу України, а також співпрацю з партнерами з Польщі та інших європейських країн.

Координатор програми Форуму Польща-Україна Яцек Ключковський наголошує, що зустріч служить насамперед для обміну контактами, а також є нагодою для дискусії на тему економічних та інфраструктурних питань у контексті українсько-європейських відносин.
За словами Яцека Ключковського, однією з головних тем цьогорічного форуму буде ситуація після зміни влади в Україні. Цьогорічне гасло зустрічей — це «Нові можливості – старі загрози».

У перший день Форуму заплановано понад 20 дебатів та пленарне засідання. Дискусії стосуватимуться, зокрема, боротьби з корупцією, інвестицій в регіони чи інвестиційного клімату в Україні.
Захід буде супроводжуватися 4-м Східним ярмарком. Паралельно відбудеться 2-й Словацький форум.

Related Posts