Новини Міжмор'я Про Україну

Кримського татарина тримають у російському СІЗО без тепла і гарячої води — адвокат

Фігурант першої сімферопольської групи “справи Хізб ут-Тахрір” Теймур Абдуллаєв утримується у СІЗО у місті Таганрог (Ростовська область РФ) у камері без гарячої води й опалення.

Про це повідомляє Укрінформ.

“Теймур Абдуллаєв вже місяць знаходиться у СІЗО м.Таганрог. Стан здоров’я задовільний, незважаючи на нелюдські умови, в яких він утримується. Дане СІЗО кардинально відрізняється від інших. Він спить у куртці, опалення практично не працює, гарячої води немає. Більше того, Теймур утримується в одній камері з ВІЛ-інфікованим ув’язненим”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначив Азаматов, камера, в якій знаходиться його підзахисний, виходить на північну сторону, де рідко світить сонце.

“У цьому зв’язку у приміщенні сирість, цвіль, одним словом повна антисанітарія. Я думаю, їх сюди відправили, щоб вони “зламалися” в цих умовах, але хлопці тримаються, не падають духом”, – розповів адвокат.

За його словами, фігуранти “справи” чекають етапу, який, можливо, відбудеться днями.

“Однак куди їх відправлять, наразі не відомо”, – прокоментував Азаматов.

Як повідомлялося, фігурант “справи Хізб ут-Тахрір” (перша сімферопольська група) Теймур Абдуллаєв отримав 16 років і 6 місяців позбавлення волі, плюс 1 рік 4 місяці адміністративного нагляду, його брат Узеїр Абдуллаєв – 12 років і 6 місяців позбавлення волі.

Вирок обом політв’язням було залишено у силі після розгляду апеляційної скарги у Верховному суді РФ, який лише на півроку зменшив терміни кожному з них.

Related Posts