Новини Міжмор'я Польща США

Я.Качинський про ініціативу «Тримор’я»: США добачають потенціал

Лідер ПіС заявив, що підтримка Вашингтона свідчить про важливість цього проєкту, передає Польське радіо.

Президент партії Право і справедливість в інтерв’ю виданню «Gazetа Polskа» сказав, що США добачають потенціал ініціативи «Тримор’я».
Таким чином Ярослав Качинський прокоментував рішення США про підтримку енергетичних проєктів, які реалізують країни «Тримор’я».

На підтримку цієї ініціативи виступив державний секретар Майк Помпео. Американський політик, під час Мюнхенської конференції з безпеки, заявив про виділення коштів на підтримку енергетичної незалежності європейських країн, які входять до ініціативи «Тримор’я». Глава дипломатії США назвав суму цієї підтримки — один мільярд доларів.

«У рішенні уряду США я бачу добрий початок», – оцінив Ярослав Качинський. Лідер ПіС додав, що підтримка Вашингтона є важливим підсиленням всієї ініціативи і свідчить про важливість цього проєкту.

Ярослав Качинський також зазначив, що на здійснення інфраструктурних з’єднань, які дозволять країнам «Тримор’я» тісно співпрацювати, необхідні сотні мільярдів доларів.
«Ми на початку дороги, але, без сумніву, перші кроки вже зроблені», – заявив лідер керівної партії Право і справедливість.

Related Posts