Аналітика Експертна думка НАТО Новини Міжмор'я Польща

Міністр оборони Польщі: Військо вчиться перекиданню із заходу на схід

У п’ятницю у Варшаві президент Анджей Дуда проведе військовий брифінг у справі найбільших за 25 років навчань НАТО в Європі Defender Europe 2020, передає Польське радіо.

У п’ятницю президент Польщі Анджей Дуда проведе військовий брифінг у справі навчань Defender Europe 2020. Як сказав на хвилях Польського радіо міністр національної оборони Маріуш Блащак, метою військових маневрів, що розпочнуться навесні, буде перевірка взаємодії військ НАТО з армією США.

«20 тис. солдатів уже перекидають зі Сполучених Штатів до Європи. За мить вони будуть у Польщі», – сказав міністр оборони. За його словами, під час завтрашнього брифінгу спільно з військовими командувачами він представить президентові інформацію на тему підготовки до навчань. «Військо польське теж практикує перекидання із заходу на схід», – додав Маріуш Блащак. За словами очільника оборонного відомства, метою таких заходів є набуття навичок солдатами та стримування можливого противника.

Defender Europe 2020 – це найбільші за попередні 25 років військові навчання НАТО в Європі за участі американських сил, котрі прибудуть зі США. Загалом у маневрах візьме участь приблизно 37 тис. військовослужбовців. Вишколи проходитимуть від квітня до травня у семи країнах, зокрема у Польщі та країнах Балтії.

Також на хвилях Польського радіо міністр Блащак запевнив, що Військо польське, яке має цілу медичну частину, готове допомагати у ситуації загрози епідемії коронавірусу в Польщі.

Міністр нагадав, що військові медичні служби на початку лютого допомоги евакуювати поляків з Китаю. Блащак зазначив, що військо має 14 шпиталів на терені всієї країни і відповідний, спеціальний транспорт.

Related Posts