Новини Міжмор'я Про Україну

Шеф Офісу президента України зустрівся з віцеголовою Адміністрації президента Росії

Глава офісу президента України зустрівся із заступником голови Адміністрації російського президента, передає Польське радіо.

Обмін в’язнями та розмови у нормандському форматі були темою зустрічі високої ранги представників Росії та України – голови Офісу українського президента Андрія Єрмака та заступника Адміністрації Владіміра Путіна – Дмітрія Козака. Розмова відбулася в Мінську, а повідомила про неї Адміністрація президента Зеленського.

Подробиці з Києва передає Павел Бушко:

«Андрія Єрмака нещодавно було призначено на посаду голови Офісу українського президента, який у команді Володимира Зеленського, зокрема, відповідає за контакти з Росією. Своєю чергою, Дмітрій Козак також нещодавно розпочав свою роботу на посаді і в адміністрації Владіміра Путіна відповідає за український напрямок. У заяві йдеться, що обидва політики розмовляли про обмін в’язнями у так званому форматі „всіх на всіх”. Голова Офісу українського президента підкреслив намір проведення такого обміну ще в березні. Представники президентів України та Росії згадали також про потребу продовження розмов з метою цілковитого виконання постанов зустрічі нормандської четвірки у грудні минулого року. Тоді в Парижі лідери України, Росії, Німеччини та Франції зустрічалися у справі Донбасу. Тоді вони домовились про те, що до кінця року буде здійснено частковий обмін в’язнями між Україною та проросійськими сепаратистами, що вдалося досягти. Однак більшість постанов, про які тоді йшлося, не було виконано, серед іншого, припинення вогню та вихід військ на чергових частинах лінії фронту».

Related Posts