Балтія Новини Міжмор'я Польща

Польща виступає за якомога швидше відкриття переговорів з Північною Македонією про членство в ЄС

Голова МЗС Польщі Яцек Чапутович під час візиту в Північній Македонії висловив підтримку цій країні на її шляху до ЄС, передає Польське радіо.

Глава польської дипломатії зазначив, що Польща, Литва, Латвія та Естонія хочуть висловити сильну підтримку Північній Македонії на її шляху до Європейського Союзу.
Яцек Чапутович разом із міністрами закордонних справ Литви і Латвії та заступником міністра закордонних справ Естонії зустрівся з міністром закордонних справ Північної Македонії Ніколою Дімітровом.

Очільник МЗС наголосив, що Польща підтримує зусилля македонської влади щодо проведення реформ, і сподівається, що Євросоюз незабаром розпочне акцесійні переговори з Північною Македонією та Албанією.

Єврокомісія рекомендувала відкрити акцесійні переговори з Албанією та Північною Македонією два роки тому. Водночас вона вказала на сфери, де необхідні наступні реформи. Незважаючи на те, що ці дві країни виконали свої зобов’язання, минулої осені держави-члени ЄС відклали рішення про початок переговорів. Причиною став спротив Франції, яку підтримали Нідерланди.

У понеділок Європейська комісія запропонувала змінити методику оцінки готовності країн, які хочуть приєднатися до Євроспільноти. Цілком можливо, що у березні країни ЄС знову займуться відкриттям переговорів з Албанією та Північною Македонією. Польща виступає за якомога швидше відкриття переговорів із цими двома країнами.

Related Posts