Новини Міжмор'я Польща Про Україну

У Познані міська інфолінія вже працює українською мовою

Місто Познань стало першим у Польщі, яке впровадило, серед інших, українську мову обслуговування інфолінії, де можна отримати безкоштовно важливу інформацію, передає Польське радіо.

Українські жителі міста Познань можуть вже українською мовою отримати інформацію на тему підтримки, зручностей, громадського транспорту, а також вироблення PESEL. З березня міська телефонна інфолінія у цьому місті працює також українською мовою.

В осідку Офісу Познань Контакт, у якому працюють україномовні оператори, посол України Андрій Дещиця не виключив, що у столиці Великопольщі буде консульство України.

Мер міста Познань Яцек Яскувяк сказав, що у столиці Великопольського воєводства є приблизно 50 тис. осіб з України, а у регіоні – 100 тис. У 2019 році у Познані податки сплатили 11 тис. українців. До міських шкіл ходить 1 тис. дітей з України, в університетах навчається приблизно 2 тис. студентів з України.

«Українці – це жителі Познані, живуть тут і працюють, сплачують податки. Ми хочемо, аби вони відчували себе безпечно у нашому місті. Цією ініціативою хочемо надіслати чіткий сигнал українським жителям міста і агломерації: ми вас бачимо, цінуємо вашу присутність і хочемо ліпше розуміти один одного», – сказав Яскувяк.

Номер телефону наступний: 61 646 33 44. Далі вже маєте можливість вибирати мову, зокрема, українську.

Related Posts