Молдова/Румунія Новини Міжмор'я

У Молдові хочуть штрафувати за поширення паніки через коронавірус

Президент Молдови Ігор Додон заявив, що уряд хоче ввести штрафи за поширення паніки через коронавірус.

Про це повідомляє “Європейська правда” .

Уряд на сьогоднішньому засіданні має ухвалити проєкт закону, який передбачає покарання для тих, хто провокує паніку серед населення. За словами Додона, це будуть штрафи, але може бути і тюремне ув’язнення.

“Деякі політики намагаються спровокувати паніку, щоб отримати політичні дивіденди. Але в міністерстві охорони здоров’я вже нагадали, коли у 2008 році у нас була надзвичайна ситуація через поширення свинки, тоді захворіла понад 31 тисяча осіб, ніхто не помер, влада впоралася. І потім, коли у нас понад 39 тисяч осіб заразилися грипом A1H1, тоді теж система охорони здоров’я впоралася із загрозою”, – сказав Додон.

Він додав, що правоохоронні органи будуть стежити за тим, щоб економічні агенти не скористалися панікою серед громадян і не підвищили ціни на продукти і медичні товари, на які зараз високий попит.

“У зв’язку з вчорашньою панікою в магазинах хочу підкреслити, що для цього немає ніяких передумов. Немає ризику дефіциту продуктів”, – запевнив президент Молдови.

Станом на 11 березня в країні підтверджено захворювання трьох людей на COVID-19. У середу по всій Молдові на карантин закриваються всі школи, дитячі сади і вузи.

Нагадаємо, кількість жертв захворювання на території найбільш постраждалої в Європі Італії станом на вечір 10 березня складає 631.

Related Posts