Новини Міжмор'я Про Україну

Сьогодні російський суд продовжуватиме арешт кримчанина Яцкіна — Полозов

Адвокат українського політв’язня Івана Яцкіна Микола Полозов повідомив, що в п’ятницю Лефортовський суд Москви розгляне клопотання ФСБ Росії про продовження терміну тримання під вартою його підзахисного.

Про це повідомляє Укрінформ.

“13 березня Лефортовський районний суд Москви розгляне клопотання СУ ФСБ Росії про продовження терміну тримання під вартою щодо українського політв’язня Івана Яцкіна. Початок судового засідання о 9 ранку”, – пише Полозов.

Іван Яцкін – уродженець села Войкове Первомайського району АРК. Був затриманий восени 2019 року, в кінці грудня його вивезли до Москви та тримають в СІЗО “Лефортово”. Яцкіна обвинувачують в тому, що він, діючи в інтересах України, нібито передавав відомості, які становлять державну таємницю РФ.

У Яцкіна троє неповнолітніх дітей, причому молодша дочка народилася на початку лютого.

Як повідомляв Укрінформ, заяву незаконно заарештованого в окупованому Криму за підозрою в “державній зраді” громадянина України Івана Яцкіна про включення його до списку на обмін, подану в Офіс Президента, було прийнято в роботу.

На початку березня стало відомо, що російська сторона відмовила в запиті на відвідання Івана Яцкіна українським консулом у Москві, з посиланням на російське громадянство Яцкіна, нав’язане йому після окупації Криму.

Related Posts