Новини Міжмор'я Польща

Армія допоможе на прикордонних переходах

Вже понад дві тисячі солдатів із технікою беруть участь у боротьбі з коронавірусом

Міністр національної оборони Маріуш Блащак підписав рішення, яке дозволить польській армії надавати допомогу поліції в патрулях на пунктах пропуску та контролю за дотриманням карантину. Це має стати ще одним елементом підтримки в боротьбі з поширенням коронавірусу в Польщі, передає Польське радіо.
Вже понад дві тисячі солдатів із технікою беруть участь у боротьбі з коронавірусом. Солдати підтримують інші служби охорони кордону та допомагають транспортувати ліки до лікарень. Роботу також розпочала військова мобільна лабораторія біологічного розпізнавання, яка здатна проводити до 120 тестів на коронавірус на день.

Крім того, на прохання голови Міністерства національної оборони, Війська територіальної оборони запустила спеціальну цілодобову та безкоштовну інфолінію за номером телефону 800 100 102 з метою надання психологічної підтримки людям, які перебувають у кризі, що пов’язана з карантином чи лікуванням SARS-CoV-2.

Солдати ВТО також допомагають в аеропортах, де вимірюють температуру та збирають і відокремлюють картки розташування пасажирів, які прибувають до Польщі. Також допомагають ветеранам, щоб зменшити ризик зараження людей похилого віку.

Міністерство національної оборони зазначає, що рішення про допомогу поліції не означає, що армія буде використовуватися для наведення порядку в містах.

Related Posts