Балтія Інші Новини Міжмор'я Польща Про Україну

Прикродонна служба Польщі: У середу перевірено понад 30 тис. осіб

Громадян Польщі, які повертаються над Віслу, реєструють, обстежують та спрямовують на обов’язковий 14-денний домашній карантин

У рамках тимчасово відновленого прикордонного контролю, в середу, 25 березня перевірено 31,2 тис. осіб, що в’їжджали до Польщі, у тому числі 25,5 тис. осіб на внутрішньому кордоні – з країнами ЄС. Про це повідомила у четвер Прикордонна служба Польщі, передає Польське радіо.

Обмеження прикордонного руху діють із 15 березня. Спочатку їх запровадили на період десяти днів. Як повідомив глава Міністерства внутрішніх справ та адміністрації Маріуш Камінський, тепер це триватиме до 13 квітня.
Кордони закриті для іноземців, які приїжджають, а поляки, що повернулися, повинні перейти карантин. У Польщі можуть приземлятися лише чартерні рейси.

Також припинено на невизначений час рух у деяких пунктах перетину кордону з Росією, Україною й Білоруссю. У деяких із них рух обмежено. До часу скасування рішення також обмежено рух транспорту на деяких прикордонних пунктах пропуску з Німеччиною, Литвою, Чехією та Словаччиною.

До Польщі можуть в’їхати її громадяни, а також іноземці, які є подружжям або дітьми польських громадян або знаходяться під постійною опікою громадян Польщі, іноземці, які мають Карту поляка, голови дипломатичних представництв та члени дипломатичного і консульського персоналу, іноземці, які мають право на постійне або тимчасове проживання на території Польщі, іноземці, які мають право працювати на території Республіки Польща, та іноземці, які керують транспортним засобом, який використовується для перевезення вантажів.

Громадян Польщі, які повертаються в країну, реєструють, обстежують та спрямовують на обов’язковий 14-денний домашній карантин; карантини не є обов’язковим для, наприклад, водіїв автомобільного транспорту.

Related Posts