Uncategorized Балтія Про Україну Співробітництво

Президент Естонії поговорила з Путіним про Україну

Президент Естонії Керсті Кальюлайд під час зустрічі з президентом РФ Владіміром Путіним у Москві обговорила з ним питання України. Про це повідомляє Postimees

На спільній зустрічі перед пресою Кальюлайд  зазначила, що лідери обох країн обговорили двосторонні відносини, міжнародну ситуацію в світі та, зокрема, й питання України.  Естонська преса повідомляє, що відносно української теми, глава держави дотримувалася узгодженої позиції Європейського союзу.

Відповідаючи на запитання представників медіа, що відповів Путін  стосовно України і Мінських угод, Кальюлайд зазначила: “Він визнає, що проблеми є, але порушує угоди, за його словами, саме Україна”.

Перед поїздкою до Москви Кальюлайд заявила, що Естонія хоче налагодити нові відносини з Росією і готова до діалогу, а також запросила Путіна на Конгрес фінно-угорських народів, який відбудеться в 2020 році в Тарту.

Збереження миру у відносинах Естонії з її найбільшим сусідом – РФ мають важливе значення для Таллінна, особливо на фоні зростання інцидентів порушення Росією міжнародного права та інформаційного тиску на сусідні країни, зокрема Балтії. Водночас, Естонія вважає одним зі своїх пріоритетів вироблення спільної європейської політики щодо РФ  та підтримку України.

Related Posts