Новини Міжмор'я Польща Співробітництво США

Анджей Дуда розмовляв з Дональдом Трампом про співпрацю в добу пандемії

Президенти Польщі та США домовилися посилити співпрацю задля зміцнення економіки, яка зазнає збитків через пандемію, передає Польське радіо.

Білий дім опублікував ком’юніке про телефонну розмову президентів США та Польщі. У заяві наголошено, що президенти Дональд Трамп і Анджей Дуда висловилися про необхідність співпраці у стимулюванні економіки, яка змагається із наслідками пандемії коронавірусу. Як повідомляє Білий дім, президенти розмовляли про боротьбу з епідемією.

«Президент Трамп подякував президентові Анджею Дуді за готовність направити до Чикаґо польських лікарів, які допомагатимуть американцям у боротьбі з коронавірусом. Зі свого боку, президент Анджей Дуда висловив вдячність за присутність американських військових у Польщі», – написано у комюніке. Президенти Польщі та США висловили готовність посилити співпрацю у боротьбі з коронавірусною пандемією та стимулюванні економіки, яка зазнає збитків через пандемію.

Крім цього, Анджей Дуда і Дональд Трамп розмовляли про двосторонню співпрацю. Зокрема, як пише Білий дім, «Президент Трамп подякував президентові Дуді за його рішучі дії в контексті безпеки мережі 5G».

Президент Анджей Дуда був одним із чотирьох лідерів, з якими упродовж останньої доби спілкувався президент США. Крім Польщі, Дональд Трамп подзвонив до Південної Кореї, Мексики, Бахрейну. 

Related Posts