Новини Міжмор'я Польща

Сейм ухвалив третій «антикризовий щит»

У цьому законі передбачено подальші захисні заходи для підприємців та інших громадян у зв’язку з епідемією коронавірусу

14 травня ввечері Сейм Польщі ухвалив уже третій закон, присвячений діям на захист економіки в умовах епідемії коронавірусу. Цим законом вводяться зміни до 40 інших законів. Зокрема, йдеться про пільгу у внесках на соціальне страхування для самозайнятих осіб, чиї прибути в лютому не перевищили 7 тисяч злотих. Одноосібні підприємства будуть звільнені з внесків за квітень і травень, а якщо підприємці внесли гроші, ці витрати їм можуть повернути, передає Польське радіо.

Завдяки ухваленому закону, Агенстство розвитку промисловості отримає додаткових 900 мільйонів злотих на допомогу підприємцям. Закон передбачає допомогу деревообробній промисловості, автобусному транспорту та польській кінематрографії. Також передбачено захист осіб, які взяли кредит, від надто великої ціни таких зобов’язань.

Віцеміністр державних активів Артур Собонь заявив, що завдяки антикризовим законам вдалося не звільняти працівників: «Суть допомоги підприємцям полягає у виконанні двох умов. Підприємство діє в Польщі і тут сплачує свої публічні зобов’язання, а по-друге, зобов’язується зберегти зайнятість. При введенні різних гнучкіших вирішень в економіці нашою умовою було зосередитися на тому, щоб роботодавці не звільняли працівників, і це вдалося». 

Віцеміністр Артур Собонь оцінив, що всі елементи антикризового щита діють ефективно. За його словами, парламент постійно працює і враховує чергові пропозиції для захисту працівників і підприємців.

Related Posts