Антиросійський фронт Балтія Грузія/Вірменія Інші Міжмор'я Новини Міжмор'я Позиція Польща Про Україну Співробітництво

Грузія і Україна домовилися відновити авіаперельоти з липня

Українські авіаперевізники звернулися до грузинської влади із заявою про готовність відновити польоти між обома країнами.

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій повідомив, що провів відеоконференції із грузинською колегою Нателою Турнава й отримав відповідь, що Грузія готова відкрити свій повітряний простір для здійснення регулярних міжнародних рейсів вже з 1 липня.

“Ми готові швидко та синхронно діяти, щоб у координації з міністерствами закордонних справ обох країн відновити регулярні пасажирські авіаперевезення. Українські авіакомпанії вже звернулися до грузинської сторони із заявою про готовність відновити польоти”, – зазначив український міністр.

Враховуючи, що Грузія вже стала традиційним стратегічним партнером України, розвиває військову співпрацю та надає дипломатичну підтримку нашій державі у протистоянні російській агресії, відновлення пасажиропотоків між обома країнами є вагомим кроком до повернення попередніх масштабів тимчасово зупиненої пандемією співпраці.

Про свої плани відновлення авіаційних перельотів та відкриття кордонів вже повідомили й інші країни Міжмор’я, зокрема Польща. Повернення до авіасполучення  розпочала й латвійська авіакомпанія  airBaltic, яка здійснює польоти з Литви, Латвії та Естонії. Таким чином вже влітку практично всі країни Міжмор’я виходитимуть з карантинних обмежень та відновлять пасажирські сполучення.

Related Posts