Аналітика Експертна думка Новини Міжмор'я Польща

Міхал Дворчик про вотум довіри для уряду Польщі

Вчора Сейм проголосував за вотум довіри уряду прем’єр-міністра Матеуша Моравєцького

Глава канцелярії прем’єр-міністра Міхал Дворчик зазначив, що вотум довіри для уряду прем’єр-міністра Матеуша Моравєцького показав єдність Об’єднаних правих. Вчора Сейм дав вотум довіри уряду на прохання самого прем’єр-міністра, передає Польське радіо.

У розмові з Польським телебаченням TVP Info Міхал Дворчик зазначив, що настав час вирізати спіраль різних наклепів і брехні, які нещодавно були спрямовані проти уряду. Необхідно було зменшити спекуляції та чутки про політичну підтримку уряду – сказав міністр Дворчик. “Вчорашній день дав свідчення, що уряд має дуже стабільну та міцну підтримку і добре співпрацює з президентом. Це надзвичайно важливо”, – сказав гість телебачення. “Суттєво важливо в епоху двох криз, з якими ми стикаємося: кризою здоров’я, пов’язаною з коронавірусом, і економічною кризою, що є наслідком цієї першої кризи”, – додав Міхал Дворчик.

Вчора Сейм дав вотум довіри уряду Матеуша Моравєцького. 235 депутатів проголосували за, а 219 – проти. Двоє депутатів утрималися від голосу. Прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький під час виступу в Сеймі заявив, що він говорив з президентом Анджеєм Дудою та це він запропонував, “щоб припинити цей фестиваль сварок”, який – за його словами – намагається організувати опозиція.

Related Posts