Антиросійський фронт Новини Міжмор'я Польща Про Україну

Польща засуджує голосування в окупованому Криму щодо “обнулення” Путіна

МЗС Польщі висловило глибоке занепокоєння у зв’язку з проведенням Росією в окупованому Криму голосування щодо внесення змін до Конституції РФ.

Про це йдеться у заяві польського зовнішньополітичного відомства, передає Укрінформ.

“МЗС РП висловлює глибоке занепокоєння у зв’язку з проведенням владою Російської Федерації так званого голосування на окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, а також надання можливості участі у голосуванні громадянам України з нелегально виданими їм паспортами Російської Федерації, які проживають на окупованих територіях Донецької та Луганської областей”, – йдеться в заяві.

У МЗС підкреслили, що всі дії Росії на цих територіях, які є невід’ємною частиною України, не можуть визнаватися законними.

“Це також стосується дій щодо видачі їх мешканцям паспортів Російської Федерації, на підставі яких здійснювався процес так званого “голосування”, – зауважили в зовнішньополітичному відомстві.

Як наголошується, Варшава послідовно підтримує територіальну цілісність і суверенітет України згідно з резолюцією Генасамблеї ООН 68/262 від 27 березня 2014 року, а також підкреслює незмінність зобов’язання “не визнавати зараз та у майбутньому незаконної анексії Криму й, одночасно, закликає Російську Федерацію негайно припинити агресію проти України”.

Як повідомлялося, референдум щодо внесення поправок до Конституції РФ проходив з 25 червня по 1 липня. За поправки до Конституції, які, зокрема, обнуляють президентські терміни Володимира Путіна, проголосували 77,9% учасників референдуму.

Related Posts