Інші Новини Міжмор'я Польща Про Україну

V4 готується до саміту ЄС

Для Німеччини, натомість, яка в цьому півріччі головує у Євроспільноті, досягнення домовленості щодо бюджету на 2021-2027 роки та фонду відновлення є пріоритетом

Країни Вишеградської групи хочуть справедливого та еластичного поділу грошей з євросоюзного бюджету і фонду відновлення європейської економіки після кризи, спричиненої пандемією коронавірусу. До саміту Євросоюзу, присвяченого цим питанням, залишилося два тижні. Для Німеччини, яка в цьому півріччі головує у Євроспільноті, досягнення домовленості щодо бюджету на 2021-2027 роки та фонду відновлення є пріоритетом.

Подробиці з Брюсселя повідомляє кореспондентка Польського радіо Беата Пломецька:

«Керівники держав-членів Вишеградської групи вважають, що пропозиції щодо бюджету і фонду вимагають виправлення, і саме цього вони домагатимуться на саміті 17-18 липня. Прем’єр Матеуш Моравєцький сказав, що під час розподілу коштів для кожної країни необхідно застосовувати відповідну міру: “Адже той самий розмір взуття кожному не підійде, тому одні більше потребують боротьби з безробіттям – це країни півдня Європи, а інші, своєю чергою, на розвиток інфраструктури”.

З середи до кінця року працею спільноти керує Німеччина. Канцлерка Анґела Меркель повідомила в Брюсселі, що хотіла би досягти домовленості цього літа: “Ми усвідомлюємо труднощі, але затягування переговорів було б недобре”.

Німеччина зараз зосереджується на цих переговорах, а інші, складніші та суперечливі ідеї вони відклали на осінь. Йдеться як про міграційну реформу, так і про плани щодо подальшого зменшення викидів CO2».

Related Posts