Новини Міжмор'я Польща

В Польському уряді відбудуться зміни

За словами шефа Канцелярії прем’єра, можливим є зменшення числа міністерств, а отже в складі Ради міністрів відбудуться також і персональні зміни

В уряді відбудуться зміни. Декотрі міністерства можуть об’єднати. Про це в ефірі Першого каналу Польського радіо повідомив очільник Канцелярії прем’єра Міхал Дворчик.

«Йдеться про подолання отієї відомчої Польщі, отих різних перешкод, спричинених тим, що декотрі міністерства часом функціонують як удільні князівства. У цій справі дуже багато що вже вдалося зробити, але ми хочемо, аби уряд працював ще справніше, ще ефективніше. На даний момент у нашому політичному середовищі про відбуваються розмови. Сьогодні зустрічається президія політичного комітету Права і справедливості, і напевно однією з важливих тем будуть зміни, якщо йдеться про уряд. Про це відбуваються переговори з нашими партнерами».

За словами шефа Канцелярії прем’єра, можливим є зменшення числа міністерств, а отже в складі Ради міністрів відбудуться також і персональні зміни.

Міхал Дворчик заявив також, що праця над розділенням Мазовєцького воєводства триває.

Він додав, що це не нова ідея. Опозиція оцінює її негативно, бо, – на його переконання, – вважає, що це причиниться до непотрібного розростання адміністрації.

Остаточне рішення щодо розділення Мазовєцького воєводства прийматиме керівництво Права і справедливості.

Related Posts