Аналітика Антиросійський фронт Експертна думка Новини Міжмор'я Про Україну

Резніков вважає, що Росія хоче зблизити позиції на переговорах у Мінську

Віцепрем’єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков вважає, що переговори по Донбасу не зайшли в глухий кут, оскільки Росія демонструє бажання зблизити позиції.

Про хід переговорів Резніков розповів телеканалу “Дім” під час своєї поїздки на Донбас, передає Укрінформ.

“Якщо триває процес, то не можна назвати їх (переговори – ред.) глухим кутом, тому що глухий кут – це розійшлися і більше ніколи не хочуть сідати за стіл переговорів. Тому я б так не оцінював. Знаєте, у Фукідіда в “Пелопоннеській війні” було сказано, що в переговорах можна домовитися тоді, коли обидві сторони при здоровому глузді розуміють, що це в принципі можливо. Якщо одна зі сторін пропонує умови, які неможливі, то це не переговори. Тому на сьогоднішній день я впевнений, що ми все-таки зблизилися, просто про це зараз складно говорити”, – сказав міністр.

На його думку, в діях Росії є бажання зблизити позиції.

“Я більш оптимістично дивлюся на ці речі. Так, це складно, але точно інша риторика, тональність, немає ворожості і є демонстроване представниками Російської Федерації бажання знайти можливість все-таки зблизити позиції. А це вже важливо”, – сказав Резніков.

Він також сподівається на ротацію представників Росії у Тристоронній контактній групі по Донбасу.

“Я вірю в те, що з тієї сторони теж відбудеться ротація, заміна представників, і рано чи пізно це дасть можливість домовлятися. Тому що сьогодні ряд представників, які там 6 років, нездатні сказати “так”, – зазначив міністр.

При цьому Резніков вважає можливими компроміси на переговорах з Росією.

“Компроміси можуть бути точно з ряду позицій. Це з питань взаємного звільнення утримуваних осіб, з питання режиму припинення вогню і взаємодії, з питання розмінування, будівництва нових КПВВ”, – сказав він..

Як повідомлялося, черговий раунд консультацій у рамках Тристоронньої контактної групи по Донбасу запланований на 8 липня.

Related Posts