Антиросійський фронт Балтія Новини Міжмор'я

Президент Литви під час саміту ЄС закликав до рішучої реакції на брехню з боку Росії

Ґітанас Науседа сказав про це на початку саміту ЄС у Брюсселі

резидент Литви закликав Європейський Союз до рішучої реакції на переінакшення історії Росією. Ґітанас Науседа сказав про це на початку саміту ЄС у Брюсселі. Він, зокрема, покликався на поправки до російської конституції щодо захисту так званої «історичної правди», згадав про спроби реабілітації пакту Молотова-Ріббентропа, тобто про питання територіальної цілісності пострадянських країн, передає Польське радіо.

Президент Литви сказав, що є багато прикладів переписування росіянами історії, вибілювання фактів, що викликає занепокоєння у сусідніх країнах.

«Це – систематична політика, що стосується історичних фактів, і ми повинні реагувати. Ми повинні мати більш рішучу позицію, аби пояснити російському партнерові, що ми не можемо погодитись, повинні чітко сказати, що така політика впливає на відносини ЄС та Росії. Литва сильно потерпіла під час Другої світової війни, так само, як і інші балтійські країни та Польща. Ми не можемо призвести до того, аби історія повторилася»

Це питання було порушено у так званих «бездискусійних пунктах». Після заяви, що виголосив литовський президент, лідери ЄС розпочали переговори у справі бюджету Євроспільноти на найближчі 7 років та фонду відбудови після пандемії коронавірусу.

Related Posts